Високоякісний Мицелій Гливи (Вешенки) Штам К 17
Фасовка по 2 кг
Це пророщений на високоякісному зерні міцелій (саджанці), який повністю готовий до використання і гарантує урожай протягом місяця.
1 кг. міцелію гливи розрахований на 3 мішки розміром 35х75 див.
Капелюшок сірий, круглої форми, товстий, з цілісними краями, діаметром зазвичай 6 до 12 див.
Гриби ростуть гронами.
Для вирощування використовують солому, бавовняний горіх, шелуху соняшника, відходи переробки кукурудзи.
Міцелій повністю обросте за 12-15 днів.
Перші гриби з’являються через 21 день після інокуляції.
Мало залежить інтенсивність освітлення.
Чим більша інтенсивність освітлення, тим темнішим буде колір капелюха.
Плодові тіла гливи, безперечно, є цінним продуктом харчування. Довгий час відношення до грибів було неоднозначним. То вважалоси рівнозначним м’ясу і яйцям, то називали непотрібним продуктом. Останні дані хімічного складу гливи показують, що вона містить усі необхідні для життя речовини (білки, жири, вуглеводи, мінерали, вітаміни), низькокалорійні, але навіть у невеликій кількості викликають відчуття ситості.
Гриби гливи — це справжній скарб поживних речовин. За вмістом білка та амінокислотного складу глива ближче до овочів, ніж до м’яса. У плодових тілах цього гриба виявлено велику кількість амінокислот (у тому числі незамінних), які не можуть синтезуватися в людському тілі і повинні надходити з їжею.
Важливим компонентом є вуглеводи (43,9%). Основна їх частина, що міститься у фракційній клітині клітини, нормалізує діяльність кишкової мікрофлори і сприяє виведення з організму холестерину та різних токсичних речовин.
У цьому грибі і органічні кислоти, і ферменти, що сприяють розщепленню жирів та глікогену.
За вмістом вітамінів глива міститься на рівні м’ясопродуктів, а за кількістю пантотенової кислоти вона перевищує овочі, фрукти, м’ясо, молоко та рибу. За вмістом біотіну глива - один з найбагатших цим вітаміном продукт (8-76 мкг/100 р.). Плодові тіла гливи містять цілий комплекс вітамінів групи В, а вітамін В6 (пірідоксину) у ній більше, ніж у рибах і овочах. За вмістом вітаміну РР, який сприяє поліпшенню кровообігу, що перешкоджає утворенню тромбів у сосудах та поліпшує діяльність печінки та шлунка, гливі немає рівних серед культивованих грибів. Окрім вітамінів у плідних тілах гливи містяться вітаміни С, Р2, Е.
У гливах міститься до 7-8% мінералів. Це і калій, що регулює роботу серцевого м'яза, і фосфор, який вступає в обмін речовин та в склад білків та нуклеїнових кислот, і залізо, що приймає участь в утворенні гемоглобіну та ряд ферментів, а також кальцій, кобальт, мідь, натрій та ряд інших необхідних елементів людського організму.
Споживання страв з гливи сприяє зниженню холестерину. Вона має антисклеротичний вплив. Окрім таких лікувальних властивостей, у ній містяться речовини, які перешкоджають утворенню пухлин.
Основні | |
---|---|
Вид грибів | Гливи |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Артикул | hub_pbeq41471 |
Вид | Глива |
Фасовка | Міні упаковка |
- Ціна: 499 ₴