Pepper-X - повністю готовий набір для вирощування перцю.
Набір набору для пророщування: контейнер для пророщування, дренаж, ґрунт, насіння (3 шт.)), захисний вкладник, інструкція на упаковці.
Що це за сорт?
Каролінський жнець (англ. Carolina Reaper) — сорт перцю чили з роду Капсикум. У серпні 2013 року рекорди Гіннесса занесли до книги рекордів у світі.
Сорт був виведений садівником Едом Каррі, власником компанії PuckerButt Pepper (Форт-Мілл, Південна Кароліна, США). Жгучість цього виду коливається між 1,15 млн. і 2,2 млн. за шкалою Сковілла. Середня величина пекучості становить 1,57 мільйонів одиниць за шкалою Сковілла, це абсолютний рекорд, який раніше належала сорту Treinidad Scorpion Moruga Blend.
Перцю капсаїцин використовують для медичних цілей, а також для виготовлення сльозоточивих газів.
Інструкція з пророщування:
Відкрити контейнер і зняти ущільнючу кришку. Встановити три ямки глибиною 0,5-1 сантиметра. У кожну ямку покласти по 1 насінинах, присипивши, трохи ущільнивши ґрунт, накрити верхній кришкою для створення ефекту хлопчина. Поставити у тепле місце (+23-28 °С). Щодня перевіряти контейнер до появи паросток. З появою першого паросток поставити у добре освітлене місце. Поливати під час висихання верхнього шару з оприскувача. Не заливати! На контейнері в спеціальному місці напишіть дату посадки. Так ви будете знати вік вашого диспутного друга!
Важно!
Півроку пророщення перцю від 10 до 40 днів в залежності від сорту. Якщо ви хочете, щоб ваш адський друг продовжував рости і приносити плоди, пересадіть його у велику місткість 3-5 літрів. Рослина готова до пересадки коли має 5-10 сформованих листя, а його висота становить 10-15 см, поливати рослини необхідно після того, як злегка підсохне верхній шар грунту. Не допускайте застаття води і пересихання ґрунтів, особливо у спекотні дні. Перець потребує інтенсивного освітлення, і за відсутності рослини витягується, не цвіте, а сформовані плоди не набирають гостроти і смаку, характерного для сортів.
Застережливі заходи!
Семени гострого перцю містять на своїй поверхні капсаїцин, тому під час роботи з насінням і рослиною не торкайтесь обличчя, а краще працюйте в рукавичках. Після закінчення роботи обов’язково поміть руки з милом.
Коли потрапляєте на слизистий промити велику кількість води. Жування пройде протягом п'яти-30 хвилин в залежності від сорту.
Діти віком до 8 років повинні доглядати за рослиною під наглядом дорослих
Характеристики
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Артикул | 0105147 |
Вага | 750 г |
Гострота SHU | 2 200 000 |
Колір | червоний |
Країна виробник | Україна |
Країна походження | Південна Кароліна |
Розмір куща | 100-120 см |
Розмір плода | 3-7 см |
Рівень екстриму | 10 |
Смак | солодкий |
Строк придатності | 12 місяців |
Фасовка | 1 шт |
Час до врожаю | 120-150 діб |
Час проростання | 10-28 діб |
Інформація для замовлення
- Ціна: 270 ₴